Padavėjo ir barmeno mokymo programa

Priimame mokytis:

Po 10 klasių (programos apimtis – 90 kreditų), programos kodas P42101302.

Prašymai mokytis pildomi LAMA BPO informacinėje sistemoje. Nuoroda į sistemą: www.profesinis.lamabpo.lt

Informacija tel.: +37034952968, +37034952144.

Visą padavėjo ir barmeno modulinę profesinio mokymo programą galite rasti čia.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs barmeno kvalifikaciją, galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai, o asmuo, įgijęs padavėjo kvalifikaciją – padavėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Asmenys įgiję padavėjo ir barmeno kvalifikacijas gali dirbti barmenais ir / ar padavėjais įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas. 

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai

„Pasiruošimas aptarnauti svečius“ - mokysitės paruošti darbo vietą, stalo įrankius, indus, taures, stalo užtiesalus darbui. Susipažinsite su stalo serviravimo reikalavimais, eiga bei puošybos elementais. Sužinosite kokios yra pagrindines stalo serviruotės ir stalo serviravimo seka. O visa tai išmokę galėsite pasirinkti inventorių ir serviruoti stalus.

„Svečių aptarnavimas“ – mokysitės kokios yra lankytojų aptarnavimo sistemos, elementai, kaip sudaryti valgiaraščius, kainoraščius, patiekti patiekalus įvairiais patiekimo būdais. Modulio metu susipažinsite su klientų tipais,  bendravimo etika, konfliktų sprendimo būdais. Sužinosite kokios administravimo programos naudojamos aptarnaujant svečius, dirbsite fiskaliniais kasos  aparatais, R_Keeper programa, mokysitės tvarkyti kasos dokumentus.

„Specialių užsakymų vykdymas“ – mokysitės kaip organizuoti pobūvius, sudaryti jų valgiaraštį, kokie reikalavimai taikomi aptarnaujant svečius. Susipažinsite su darbo organizavimo, stalo serviravimo, svečių aptarnavimo darbų eiga įvairių pobūvių, priėmimų, konferencijų ir kitų renginių metu. Serviruosite stalus ir mokysitės aptarnauti svečius pobūvių, priėmimų, konferencijų ir kitų renginių metu. Mokysitės aptarnauti viešbučio svečius. 

„Baro paruošimas, jo priežiūra ir svečių aptarnavimas“ –sužinosite reikalavimus taikomus barmeno asmens higienai, darbo drabužiams, laikysenai. Mokysitės paruošti barą ir jame  aptarnauti lankytojus.

„Barmeno darbo organizavimas“ –  išmoksite sudaryti baro asortimentą, vykdyti baro materialinių vertybių apskaitą naudojantis baro administravimo programa. Naudotis pardavimų apskaitos programa „R_Keeper“, fiskaliniu kasos aparatu.

„Gėrimų, kokteilių, nesudėtingų karštųjų ir šaltųjų užkandžių gaminimas bei  patiekimas“ – mokysitės išpilstyti ir patiekti alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus, gaminti ir patiekti maišytus gėrimus ir kokteilius, karštuosius gėrimus, nesudėtingus šaltuosius ir karštuosius patiekalus. 

„Įvadas į darbo rinką“ –  realioje darbo aplinkoje įsivertinsite įgytas kompetencijas. Susipažinsite su būsimo darbo specifika. Įsivertinsite asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Pasirenkamieji moduliai

„Maisto ruošimas“ – mokysitės paruošti maisto gaminimo patalpas darbui, sužinosite RVASVT reikalavimus. Žinosite kokius maisto produktus ir žaliavas parinkti patiekalams ir gėrimams gaminti. Gebėsite atlikti maisto produktų ir žaliavų pirminį paruošimą bei gaminti patiekalus ir gėrimus. 

„Gėrimų parinkimas ir patiekimas“– išmoksite gėrimus derinti su patiekalais ir patiekti juos svečiams, sudaryti gėrimų kortą. 

„Įvairių skonių kavos gaminimas ir patiekimas“ – sužinosite, kaip parinkti kavą kavos gėrimams gaminti, susipažinsite su kavos rūšimis bei gaminsite ir patieksite kavą pusiau automatiniu kavos aparatu.

Įgytų kompetencijų vertinimas

Kompetencijų vertinimas vyksta baigus kiekvieną modulį. Baigiamąją užduotį sudaro dvi dalys: teorinė (testas) ir praktinė. Baigus visą modulinę programą vyksta įgytų kompetencijų vertinimas – testas ir praktinė užduotis (iš visų programos mokymosi rezultatų). 

Susisiekite