Virėjo mokymo programa

Priimame mokytis:

  • Reikalavimai išsilavinimui nenustatyti ir kartu mokosi socialinių įgūdžių programą (programos apimtis – 60 kreditų), programos kodas P20101303.

Prašymai mokytis pildomi MOKAUSI LIETUVOJE informacinėje sistemoje. Nuoroda į sistemą:  https://www.mokausi.lt/

Informacija tel.: +37034952968, +37034952144.

Visą virėjo modulinę profesinio mokymo programą galite rasti čia.


 

Būsimo darbo specifika

      

Įgiję šią kvalifikaciją, galėsite dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, , kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus

Virėjas vykdo veiklą pagal programos suteiktas kompetencijas, laikydamasis darbo saugos ir higienos reikalavimų. Virėjas dirbdamas patalpose naudojasi šiuolaikiniais technologiniais įrengimais ir įrankiais ir inventoriumi.

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai

„Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas“ – paruošti ir tvarkyti darbo vietą, parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas, atlikti žaliavų paruošimo technologines operacijas.

„Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas“ – išmoksite pasiruošti gaminti nesudėtingus pusgaminius bei galinti nesudėtingos technologijos pusgaminius.

„Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas“ – gebėsite gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius patiekalus, įvairias salotas, daržovių ir kitus nesudėtingus garnyrus, nesudėtingos technologijos karštuosius patiekalus. 

„Įvadas į darbo rinką“ – formuosite darbinius įgūdžius realioje darbo vietoje.

Pasirenkamieji moduliai

„Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas“ – išmanysite nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę, parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas tautinio paveldo patiekalų gamybai, gaminsite nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalus.

„Nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gaminimas“ – išmoksite parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gamybai, gaminti ir patiekti nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalus.

„Picų gaminimas“ – parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas, skirtus picoms kepti, išmoksite kepti picas.

„Blynų, lietinių blynelių ir sklindžių gaminimas“ - parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas, skirtus blynams, lietiniams, blyneliams ir sklindžiams gaminti bei išmoksite gaminti blynus, lietinius. Blynelius ir sklindžius.

„Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas“ – parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos sušiams gaminti, išmoksite gaminti nesudėtingos technologijos sušius.

Įgytų kompetencijų vertinimas

Kompetencijų vertinimas vyksta baigus kiekvieną modulį. Baigiamąją užduotį sudaro dvi dalys: teorinė (testas) ir praktinė. Baigus visą modulinę programą vyksta įgytų kompetencijų vertinimas – testas ir praktinė užduotis (iš visų programos mokymosi rezultatų).

Susisiekite